Sajt namenjen LGBT populaciji

STA MISLITE O TRENDU LEGALIZACIJE HOMOSEKSUALNIH BRAKOVA?

 

Naša zemlja Srbija je raj za strance jer dozvoljava registraciju gej partnera i zato gej diplomate hrle u Srbiju!!! Srbija se među stranim gej diplomatama širom sveta nalazi na listi takozvanih trendi zemalja zbog mogućnosti da tokom boravka u ovim krajevima kao supružnike registruju i svoje partnere!

S druge strane, domaći homoseksualci muku muče da se izbore za priznavanje vanbračne zajednice, koja bi im omogućila osnovna porodična prava, poput zdravstvenog i socijalnog osiguranja, nasledstva, bolničkih poseta… Doskorašnji sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava potvrdio je za „Alo!“ da je Srbija na listi „trendi“ zemalja u međunarodnim diplomatskim krugovima. - Kad odlučuju u koju zemlju će otići, Srbija je na listi zemalja koje imaju prednost upravo zbog mogućnosti da njihov partner dobije boravišnu dozvolu, i to je ovde potpuno regularno – objašnjava Karadžić. Broj predstavnika ambasada i međunarodnih zajednica koji uživaju ovakvu srpsku privilegiju, prema našim saznanjima, broji se desetinama. Kako tvrde dobro upućeni, najsvežiji primer istopolne zajednice koju su „blagosiljali“ domaći državni organi je jedan službenik američke ambasade, čijem dugogodišnjem dečku je na ime bračnog druga data boravišna dozvola! Dvostruki aršini države u primeni ljudskih prava ne čude gej aktivistu Predraga Azdejkovića, koji je ispred Gej-lezbijskog info centra pokrenuo inicijativu da se u Ustavu brak umesto „zajednice muškarca i žene“ ubuduće definiše kao „unija dve osobe“. - Predstavnicima ambasada uglednih zemalja i raznih stranih organizacija koji fino žive ušuškani na Dedinju država Srbija omogućava da dovedu svoje partnere. A da ja imam partnere iz, recimo, Indonezije, mogli bismo da budemo zajedno jedino ako se radi o ženi – kaže Azdejković. Iako veruje da možda i nikada nećemo dočekati legalizaciju istopolnih brakova, on smatra da ćemo pod pritiscima Evropske unije morati bar zakonom da definišemo istopolnu vanbračnu zajednicu.

12.Septembra 2005. postavio sam temu:" Sta mislite o trendu legalizacije homoseksualnih brakova i da li smatrate da je u Srbiji prisutna velika homofobija,ili ne?" na forumu sajta b92 http://forum.b92.net/topic/38094-problemi-homoseksualaca-u-srbiji

Moj nick na forumu sajta b92 je "Niceboyscom" . O toj temi se diskutuje vec 6.godina,a misljenja su razlicita.U svakom slucaju mislim da je korisno sto sam otvorio tu temu i omogucio hiljadama osoba da iznesu svoje kritike,pohvale,ideje,predloge i sugestije o tome sta misle o trendu legalizacije homoseksualnih brakova.

Opsirnije o ovoj temi i na blogu

http://amorworld.wordpress.com/2011/01/15/legalizacija-istopolnih-brakova

 

Pisite nam sta Vi mislite o legalizaciji homoseksualnih brakova na E-mail

lepotaniwwwlepotanicom@gmail.com