Sajt namenjen LGBT populaciji

Srbija | 06.11.2011

Tadić: Interesi Srbije na Kosovu legitimni

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da se ne slaže sa politikom odustajanja od legitimnih državnih i nacionalnih interesa i da zato ne može da potpiše dokument "Preokret" koji su u subotu (5.11.) predstavili LDP i SPO. Tadić je, kako su preneli beogradski mediji, kazao da je iluzija i zabluda da bi Srbija promenom politike prema Kosovu ubrzala proces približavanja EU. Istovremeno, naveo je Tadić, činjenica je da velike sile ne dozvoljavaju da se ono što su sprovele na Kosovu dovodi u pitanje. "Politika na Kosovu ne može da bude kamen o našem vratu, ali taj problem ne možemo rešiti amputiranjem dela tela", kazao je Tadić u subotu na zatvaranju regionalnog seminara na Kopaoniku održanog u organizaciji studenata Fakulteta političkih nauka.

 Niko ne traži eksplicitno priznanje

Tadić je ocenio kako je neobično što ga Liberalno demokratska partija (LDP) i Srpski pokret obnove (SPO) uopšte zovu da potpiše taj dokument. On je kazao da ne može da podrži programske zahteve stranaka koje insistiraju na zaokretu u politici prema Kosovu prihvatanjem plana Martija Ahtisarija čijom bi, naveo je, primenom srpski narod potpuno nestao sa Kosova za tri decenije. Predsednik Srbije je kazao da zemlju koja se lako odriče svojih legitimnih interesa velike sile prepoznaju kao zemlju kojoj se novi uslovi postavljaju "od šale" i takva zemlja gubi kredibilitet u politici. Tadić je naveo da svi u Evropi znaju da su interesi Srbije na Kosovu legitimni i dodao da zato niko ne traži od Beograda da eksplicitno prizna Kosovo, iako bi neke države volele da Srbija to učini implicitno.

 

 

______________________________

 

Za Kosovo smo krivi delom sami mi

Ovom prilikom bih citirao Vladiku sabackog Lavrentija koji je izjavio za "Blic" citiram:"Ali,da vam jedno kazem,i to ispovedam,za Kosovo smo krivi delom sami mi. Kada se povratimo Bogu,Bog ce nama Kosovo povratiti".  Kraj citata iz "Blic-a" od srede,30.maja 2007.,stranice 2.-3.

P.S. Sveta Sloga Srbina Spasava! "Sveta sloga" znaci "Sloga u Hristu". Srbima je danas neophodna Sveta Sloga u Hristu.

__________________________________________________________________

Patrijarh: Molimo Gospoda da Kosovo ne padne u ruke bezvernika

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Pećkoj patrijaršiji i pozvao vernike da se mole Gospodu da sveta srpska kosovska zemlja ne padne u ruke bezvernika.  "Neka Gospod usliši molitve naših svetih, čije mošti ovde počivaju i u čiju se milost i pomoć svi uzdamo i neka ne dozvoli da ova sveta zemlja padne u ruke bezvernika. Neka njihove molitve Gospod vidi, kao i želje i molitve svih nas da ovo uvek ostane sveta srpska pravoslavna zemlja", poručio je patrijarh Irinej. Patrijarh je služio Svetu arhijerejsku liturgiju, uz sasluženje brojnog monaštva i sveštenstva, uoči sutrašnje hirotonije vikarnog episkopa lipljanskog Jovana /Ćulibrka/.  U arhipastirskoj besedi, patrijarh Irinej je blagoslovio srpski narod na Kosovu i Metohiji ukazao na značaj Pećke Patrijaršije. IZVOR

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/274977/Patrijarh-Molimo-Gospoda-da-Kosovo-ne-padne-u-ruke-bezvernika