Sajt namenjen LGBT populaciji

Pretpremijera predstave "IZOPACENI" u BITEF TEATRU  odrzana je 29.oktobra 2012.

U ovoj vrhunskoj predstavi odlicno glume veoma talentovani mladi,lepi,zgodni,muzevni i seksi glumci koji imaju vulkansku energiju. Predstava je nabijena emocijama a posebno je upecatljiva scena na kraju predstave koja ce Vas ostaviti bez daha…

Drama ''Izopačeni'' bavi se progonom homoseksualaca u nacističkoj Nemačkoj i prati priču o Maksu koji, kao i mnogi drugi, biva razapet između svoje potrebe da živi život kakav želi i očekivanja društva i porodice.Činjenica da je homoseksualac u Nemačkoj tridesetih godina 20. veka i da odbija da ''sakrije'' svoj identitet skupo ga košta. Komad na direktan i potresan način govori o užasima nacističke Nemačke, ali i otvara pitanja važna za društvo u kome danas živimo, kao što su homofobija, stid, mržnja prema različitom.

"Izopačeni": Predstava koja progon gej osoba iz nacističkog Berlina prebacuje u današnji Beograd

Predstava "Izopačeni" Martina Šermana u režiji Andreja Nosova premijerno će biti izvedena 30. oktobra u Bitef teatru. Komad "Izopačeni" Šerman je napisao krajem sedamdesetih godina prošlog veka, a u centru pažnje je položaj i progon homoseksualaca u Berlinu tokom Drugog svetskog rata. Beogradska predstava je nastala uz podršku fondacije braće Rokfeler i MOTT fondacije. Martin Šerman je "Izopačene" napisao krajem sedamdesetih godina 20. Veka .Dramaturg Filip Vujošević kaže da je tumačenje komada ’’Izopačeni’’ u kontekstu diskriminacije u Srbiji danas veoma osetljiv zadatak. - Komad koji je, pre više od trideset godina, izazvao određene kontroverze, u međuvremenu je produciran mnogo puta i ekranizovan. Postavlja se pitanje šta bi to novo još jedna produkcija ’’Izopačenih’’ mogla da donese... - pita se Vujošević.  Prema njegovim rečima, rediteljski koncept Andreja Nosova nudi moguće rešenje.  - Transponovanje priče o stradanju homoseksualaca u nacističkim logorima tridesetih godina prošlog veka u priču o životu u ’’modernom logoru’’, odnosno, njihovom položaju u Srbiji danas, maltretiranjima i problemima sa kojima su suočeni, nemogućnosti slobodnog života i zatvaranju u četiri zida je zanimljivo rešenje - kaže Vujošević.

 

Ekipa

U predstavi "Izopačeni" igraju Radovan Vujović, Boris Ler, Branko Cvejić, Alban Ukaj, Miloš Isailović, Strahinja Lacković i Draško Adžić.

Dramaturzi su Filip Vujošević i Vuk Bošković; Kompozitor je Draško Adžić; Scenografkinja je Mia David; Kostimografkinja je Darinka Mihajlović; Koreograf je Bojana Mišić; Snimanje i obrada zvuka: Branko Topalović; Fotograf je Jelena Janković

OPSIRNIJE: http://www.lepotani.com/articleview.aspx?articleid=806